skip to Main Content
0888 761 758 office@autoelectronica.bg Понеделник - Петък 09:00 - 19:00

 

Централно заключване

Централно заключване

Централно заключване

Всеки съвременен автомобил разполага със система за централно заключване. Това е електронно устройство (модул), което позволява контрол на различни функции на автомобила посредством радиосигнал.

Модулите са два вида: оригинални и допълнително монтирани. Оригиналните модули са тези, който са поставени от фабрично от автопроизводителите. В зависимост от производителя те притежават различни функции, като контролиране отварянето и затварянето на прозорците и багажника, спиране  и пускане на светлините (плафони) на автомобила. Ключовете на такива автомобили с фабричен модул за централно заключване се наричат ключове с дистанционно.

Допълнително монтираните модули за централно заключване имат по-ограничени функции. Най-често могат само да заключват и отключват вратите на автомобила, без да имат възможностите на фабричните модули.

При повреда на модула за централно заключване, функциите, които той контролира спират да работят. В такъв случай автомобилът се отваря по механичен път, посредством перото на ключа. Тогава има два варианта за тази ситуация: ремонт на оригиналния модул или замяна с нов допълнително монтиран модул за централно заключване.

Централно заключване

Централно заключване

Както разяснихме, допълнително монтираните модули нямат пълния набор от функции, които имат оригиналните. Затова ние препоръчваме ремонт на оригиналния модул за централно заключване.

Най-честите проблеми при модулите за централно заключване

Според нашите специалисти в сервизен център „Авто Електроника“ най-честите проблеми идват от дефектирали елементи по платката и в отделните модули намиращи се по вратите.

Специалистите от „Авто Електроника“, при които оставяте Вашия автомобил са отлични както в ремонта, така и в монтажа и демонтажа на съответните елементи.

Цената на ремонт на модул за централно заключване може да варира в широки граници, в зависимост от сложността на дефектиралия елемент.

Тук в сервизният център „Авто Електроника“ ние разполагаме с високо качествена техника и резервни части и заедно с нашия екип от професионалисти, Вашия автомобил ще бъде обслужен и ремонтиран качествено.

Централно заключване

Централно заключване

Придобитият ни дълго годишен опит Ви гарантира професионално отношение и решение на проблеми свързани с електрониката на автомобила.

При нужда не се колебайте да се свържете с нас!

При нужда от автоключарска помощ ние препоръчваме нашите колеги от автоключарски сервизен център “Ключарят на Място”!

Back To Top