skip to Main Content
0888 761 758 office@autoelectronica.bg Понеделник - Петък 09:00 - 19:00

Премахване на имобилайзери

Премахване на имобилайзери

Премахване на имобилайзери

Имобилайзер е електронно устройство, което не позволява запалването на автомобила без оригинален ключ с чип (транспондер). Основната задача на имобилайзера е да прекъсне една или няколко електрически вериги на автомобила. По този начин се предотвратява стартирането на двигателя при опит за кражба чрез използване на неоторизиран ключ.

Включването и изключването на имобилайзера по правило трябва да са достъпни само за собственика на абтомобила – чрез използване на електронни ключове с монтиран в тях чип (транспондер). Чипът е микросхема с радиочестотна индентификация разположен в ключа и в него е записан уникален код.

Стандартно имобилайзера се състои от три основни части:

  • Ключ с чип (намиращ се в собственика на автомобила), чийто електронен код е програмиран в блока за управление.
  • Блок за управление – имобилайзерен блок, обработващ и сверяващ данните за ключовете записани в паметта му с данните постъпващи при вкарване на ключ в контакта на автомобила и опит за стартиране на двигателя.
  • Електромагнитно реле прекъсващо електрически връзки или неелектрически системи в автомобил

При някои автомобили имобилайзерът се намира в малка кутийка разположена около таблото или друго специално място в автомобила, a при други се намира в самото табло.

Премахване на имобилайзери

Премахване на имобилайзери

Нашите специалисти от сервизен център „Авто Електроника“ знаят, че най-честите проблеми свързани с имобилайзери са при изгубен ключ. Тогава данните от имобилайзера и моторния компютър трябва да бъдат разчетени и да се програмира нов чип за да може новият ключ да бъде разпознат от имобилайзера. Също така самия имобилайзер дефектира и тогава не винаги е възможно премахването му и за това е добре да се направи ремонт.

Изключване или премахване на имобилайзер

Тази операция се извършва със специализиран софтуер и е в компетенциите само на опитен специалист.

Премахване на имобилайзери

Премахване на имобилайзери

Друга опция при проблем с имобилайзера е монтирането на емулатор, който да приема входна информация и да предава изходна, и се прилага, ако проблемът не може да бъде разрешен чрез изключването на имобилайзера.

Ние от Авто Електроника силно препоръчваме да не опитвате да деактивирате имобилайзера сами. Вероятността човек, който не е запознат със спецификата на работата, да успее да разреши проблема, е силно казано минимална.

Придобитият дълго годишен опит ви гарантира професионално отношение и решение на проблеми свързани с електрониката на автомобила.

При нужда не се колебайте да се свържете с нас!

При нужда от автоключарска помощ ние препоръчваме нашите колеги от автоключарски сервизен център “Ключарят на Място”!

Back To Top