skip to Main Content
0888 761 758 office@autoelectronica.bg Понеделник - Петък 09:00 - 19:00
Имобилайзер

Имобилайзер

Имобилайзер

Имобилайзер системата не позволява двигателят на автомобила да бъде стартиран по неоторизиран начин, тоест без ключ с необходимата електроника, който да комуникира с имобилайзера.

Всички автомобили, произведени след 1995 година имат чип или транспондер в корпуса на ключовете, независимо от това дали те са с дистанционно или не, както и имобилайзер. При повечето модели автомобили имобилайзерът се намира в таблото или представлява малка кутийка под него.

Принцип на работа:

При поставянето на ключа в патрона имобилайзерът изпраща високочестотен сигнал, който чрез антената в патрона бива препратен към чипа, който се намира в ключа. Той от своя страна изпраща отговор, който трябва да бъде разпознат от имобилайзера и това позволява автомобилът да бъде запален.

При по-съвременните автомобили, към чипа се изпраща и уникален код, а той връща свой персонален код. Тези кодове трябва да съвпадат, за да се осъществи връзка между имобилайзера и моторния компютър и да стане възможно запалването на автомобила. При проблем по веригата двигателят или пали и гасне веднага, или изобщо не може да бъде запален.

Имобилайзер

Ето защо, ако загубите ключа, няма как да използвате автомобила си при положение, че само нарежете нов механичен ключ. Необходимо е данните от имобилайзера и моторния компютър да бъдат разчетени и да бъде програмиран нов чип или транспондер, който да работи с тях.

В сервизен център „Авто Електроника“ разполагаме със специализирана техника за диагностика на имобилайзер и неговата функционалност.

Понякога обаче самият имобилайзер дефектира. В такива случаи официалните сервизи най-често предлагат неговата смяна с нов, което обаче излиза доста скъпо. Ние разполагаме с голям набор от имобилайзери, като при възникване на проблем, нашите професионалисти са обучени да го отстранят посредством ремонт или подмяна.

Другият вариант е изключване или премахване на имобилайзера. Тази операция се извършва със специализиран софтуер и е в компетенциите само на опитен специалист, който да калибрира и синхронизира системите.

Също така при проблем с имобилайзера, може да се отстрани с монтирането на емулатор, който да приема входна информация и да предава изходна, и се прилага, ако проблемът не може да бъде разрешен чрез изключването на имобилайзера.

Проверка на Ел. Инсталация - Имобилайзер

Проверка на Ел. Инсталация – Имобилайзер

В сервизен център „Авто Електроника“ имаме възможност да инспектираме детайлно електрическата инсталация на вашия автомобил. Разбира се при нужда от подмяна, ремонт или изграждане на ново трасе, нашите професионалисти ще извършат необходимото!

Придобития дълго-годишен опит ви гарантира професионално отношение и решение на проблеми свързани с електрониката на автомобила.

При нужда не се колебайте да се свържете с нас!

Цени при проблеми с имобилайзер*:

  • Софтуерно Калибриране – от 25 до 200 лв.
  • Подмяна на Софтуер – от 50 до 300 лв.
  • Изключване на оригинален имобилазйер през ОБД – от 80 до 130 лв.
  • Изключване на оригинален имобилазйер с демонтаж на модул – от 80 до 150 лв.
  • Изключване на оригинален имобилазйер с демонтаж на модул и монтаж на емулатор – от 60 до 100 лв.
  • Изключване на допълнително монтиран имобилазйер – от 30 до 140 лв.

* Цените варират в зависимост от модела на автомобила и сложността на операцията.

При нужда от автоключарска помощ ние препоръчваме автоключарски сервизен център „Ключарят на Място“!

 

Back To Top