skip to Main Content
0888 761 758 office@autoelectronica.bg Понеделник - Петък 09:00 - 19:00
Автоключове

Автоключове

Автоключове

В сервизен център „Авто Електроника“ можем да извършим следните услуги относно вашия автомобилен ключ:
  • Извличане на секюрити код и обучение на ключ
  • Изработка на автоключове с копиране на транспондер
  • Обучение на дистанционно
  • Ремонт на електроника

Извличане на секюрити код и обучение на ключ

Извличането на секюрити код и обучението на ключ са доста сложни операции. В най-общи линии трябва да знаете, че чипът или така нареченият транспондер и имобилайзерът на автомобила Ви си кореспондират чрез специален секюрити код и колата може да бъде запалена само, ако този код бъде разпознат и се деактивира имобилайзер системата.Колкото е по-нов автомобилът, толкова повече защитите на имобилайзер системата са по-сложни, а секюрити кодовете и информацията, която съдържа един ключ е много по-подробна.

Автоключове

Автоключове

Пример за това са чиповете тип rolling code, в които секюрити кодът не е фиксиран, а има постоянна обямана на данните и ротиране на страниците с тях при всяко запалване на автомобила. Такъв чип например не може да се дублира.В електрониката на ключовете на най-съвременните автомобили вече се съдържа и информация, далеч по-сложна от секюрити кода. Например номера на шасито и други данни за спецификите на автомобила, които ако не бъдат прочетени и разпознати от имобилайзера, няма да може да стартирате двигателя. С тези данни почти винаги разполага само производителя.За да може да бъде изработен нов ключ, тази информация трябва да бъде разчетена. Това може да се случи само със специализирана диагностична ключарска апаратура. Информацията може да бъде разчетена и екстрактването на секюрити кода става или чрез такава апаратура през ОБД буксата или да бъде свален модулът. След това ключът се програмира и отново през ОБД буксата се записва новата информация от ключа.

Когато става въпрос за дублиране на стар ключ, операцията е подобна, но по-лесна, тъй като информацията от стария ключ бива разчетена и записана на новия ключ чрез специална апаратура.

Автоключове

Автоключове

Изработка на автоключове с копиране на транспондер

Механичните ключове нямат нужда от обучение. При изработването на ключове с електроника и ключове с място за транспондер има два варианта – чипът да бъде обучен, както и да бъде копиран. Първият вариант често е предпочитан. В случаите обаче, в които обучението е невъзможно се прибягва до копирането на чипа.

Информацията от стария транспондер се копира на новия чрез специална процедура. Тя е доста специфична и изисква да бъде извършена от специалист с определени познания. Именно с такива разполагаме в сервизен център „Авто Електроника“. Освен това тук на разположение е и необходимата техника. За това Ви призоваваме да изберете именно нас. Гарантираме, че ще извършим услугата с необходимото качество.

Обучение на дистанционно

Автоключове

Автоключове

При част от автомобилите, то се осъществява през ОБД диагностичната буксата. При други обаче обучението е възможно и без диагностика. Това е най-лесният начин за обучение на дистанционно и за това е и най-евтин. Вторият вариант за обучение на оригинално дистанционно управление е през ОБД диагностичната букса на автомобила. То се извършва със специализиран софтуер и апаратура.

Обучението на дистанционно управление за допълнителна аларма е сходно на обучението на оригинално дистанционно. То може да се извърши както с диагностична апаратура, така и без наличието на такава. И при трите варианта на предлаганата от нас услуга различната сложност на процедурата определя вариациите в цената. Зададената цена се отнася единствено за услугата и не включва самото дистанционно управление.

При нужда не се колебайте да се свържете с нас!

Цени на услуги за автоключове*:

  • Екстрактване на секюрити – от 20 до 40 лв.
  • Подготовка на автоключ – от 30 до 60 лв.
  • Обучение на автоключ към имобилайзер през ОБД – от 20 до 150 лв.

* Цените варират в зависимост от модела на автомобила и сложността на операцията.

При нужда от автоключарска помощ ние препоръчваме автоключарски сервизен център „Ключарят на Място“!

Back To Top